ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Şapte Coline pe Două Roţi

Project Area: Educație și dezvoltare durabilă

Șapte Coline pe Două Roți este un proiect implementat de Asociaţia Mai Bine în perioada februarie – iulie 2011 şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Apemin Tuşnad S.A..

Scopul proiectului este creşterea gradului de conştientizare privind beneficiile utilizării bicicletei şi practicării cicloturismului în rândul cetăţenilor.

Obiectivele proiectului:

  • Dezvoltarea unei platforme educative cu privire la ecologia urbană
  • Promovarea cicloturismului la nivelul oraşului Iaşi
  • Încurajarea deplasării cu ajutorul celor mai economice şi ecologice mijloace de transport

Activitățile proiectului:

  • Ateliere mecanică biciclete
  • Cursuri de condus bicicleta
  • Instalare rastele
  • Realizare hartă cicloturistică a Iașului
  • Dezbateri publice privind eficientizarea și dezvoltarea resurselor pentru ciclism

Iniţiativa acestui proiect a pornit de la observarea gradului scăzut de informare a cetăţenilor, fapt bazat pe monitorizările activităţilor desfăşurate până în prezent: bicicleta utilizată doar ca activitate de recreere, utilizarea pistei de biciclete de către pietoni, nerespectarea bicicliştilor în trafic cu drepturi egale în calitate de participanţi la trafic, nerespectarea regulilor de circulaţie de către bicicliştii amatori.

Prin activităţile propuse ne adresăm întregii comunităţi locale, proiectul având ca beneficari locuitorii oraşului Iaşi. Prin campaniile de promovare şi mediatizare ne adresăm întregii comunităţi pentru sensibilizarea acestora în abordarea unui comportament bazat pe respect faţă de mijloacele de transport alternative, economice şi utilizare acestora cu un grad de frecvenţă din ce în ce mai ridicat. De asemenea, în mod specific, în funcţie de activitate, ne adresăm persoanelor care doresc să înveţe să meargă cu bicicleta, comunităţii actuale a bicicliştilor în vederea susţinerii acestora şi oferirea de sprijin pentru continuitate, ONGurilor şi personelor interesate de această problematică în vederea stabilirii unri comunicări directe cu autorităţile publice locale pentru dezvoltarea infrastructurii pe viitor.

Bugetul proiectului: 32580 lei din care 46,04% contribuţia Fundaţiei pentru Parteneriat şi Apemin Tuşnad S.A.. şi 53,96% contribuţia organizatorilor

Echipa proiectului:

Ioan CreţuIoan Creţu
ioan.cretu[]maibine.eu

Anca Anca Gheorghică
anca[]maibine.eu

Adi Adrian Gheorghică
adi[]maibine.eu

 

Mihaela Gîrleanu Mihaela Gîrleanu
mihaela[]maibine.eu

Alina Pitariu