ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Atelier de Plante Comestibile si Picnic in Gradina Sadoveanu

Tags: grădini urbane, Mai Bine, hrana pozitiva, plante comestibile

Location: Iași

Natura este mult mai bogată și diversă decât ne lasă de înțeles plantele pe care le găsim pe rafturile din supermarketuri, din băcănii sau chiar și-n piețele agroalimentare. Pentru a sublinia practic acest aspect, am organizat în Grădina Sadoveanu un picnic lent în care, ghidați de ceea ce ne oferă natura și cu ajutorul lui George Vintilă, meșter bucătar la CUIB, am creat propriul pesto cu plante culese direct din grădină și câte un smoothie.
Sâmbătă, 4 iunie între 11.00 și 15.00, într-o atmosferă tihnită, ne-am întâmpinat participanții cu câteva gustări pregătite de colegii noștri de la CUIB, din alimente recuperate de voluntarii Mai Bine, dar și cu informații despre soiuri de plante mai mult sau mai puțin cunoscute și care sunt adaptate spațiului nostru geografic. 
Grădina Sadoveanu este prima grădină urbană și comunitară realizată de asociația Mai bine, în cadrul căreia oricine poate descoperi care sunt sau cum se pot cultiva și folosi plantele comestibile, legumele și plantele aromatice.
Proiectul HranăPozitivă descrie hrana cu efecte dăunătoare minime asupra naturii și cu un impact dezirabil și semnificativ asupra oamenilor: naturală, din plante, echitabilă, locală, lentă, fără risipă și în ambalaje reutilizabile. Acesta face parte din cadrul proiectului „Our Food. Our Future”, care urmărește să răspundă provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice prin implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare din domeniile consumului și producției durabile de alimente.
Citește Manifestul Our Food. Our Future și despre cum aleg să se implice tinerii din România ce sunt preocupați de relația de interdependență dintre hrană, oameni și natură, aici: https://www.traieste.maibine.org/manifestul-our-food-our.../
În această perioadă, mai multe organizații neguvernamentale din Europa organizează evenimente similare și complementare, cu scopul de a promova un sistem alimentar just și rezilient. Află ce alte activități au loc pe https://ourfood-ourfuture.eu/actionweek-2022/.
Our Food. Our Future este un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestui material intră în responsabilitatea asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Date: 05.06.2022 12:40:00