ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

REDU

Project Area: Economie socială

Pioner local în Slow Fashion, REDU este un proiect dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale ce își propune să transforme, într-un mod creativ și educativ, deșeurile în resurse.

Inițiat de către Asociația Mai Bine, ONG cu peste 7 ani de experiență în activități privind protecția mediului, proiectul are drept scop dezvoltarea unei economii circulare – colectarea și reducerea cantității de deșeuri textile prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra mediului și comunității.

Hainele și accesoriile sunt bunuri pe care le schimbăm într-un ritm din ce în ce mai alert . Prin intermediul proiectului ne propunem să schimbăm modul în care este privită moda, dintr-o alegere impulsivă într-una conștientă.

În atelierul Redu, recondiționăm haine, prelungim viața textilelor și creăm noi produse din materiale care, altfel, ar fi aruncate și ar amplifica impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Oferim soluții practice de îmbunătățire a textilelor – servicii de realizare și personalizare produse, utilizând materiale recuperate, donate de către comunitatea locală sau colectate de la atelierele de creație și fabrici, ori materiale durabile achiziționate de la furnizori locali.