ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Harta eco

Project Area: Educație și dezvoltare durabilă

Harta Eco Iași a fost creată cu scopul de-a oferi o sursă de informare alternativă a punctelor de interes din municipiul Iași, care au fost selectate pentru a răspunde unei nevoi de a trăi un stil de viață sănătos, prietenos cu mediul, cât și a spațiilor care promovează economia socială.

Documentarea și ulterior dezvoltarea hărții în format fizic și online a început în cadrul proiectului Colectarea selectivă a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili în oraşul Iaşi, care a fost implementat în perioada noiembrie 2009 – octombrie 2010 și finanțat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Ulterior, din nevoia de a actualiza harta în format digital, cât și conținutul informațional a variantei în format fizic, dezvoltarea Hărții Eco Iași a primit sprijin în cadrul a două proiecte ulterioare.

La începutul anului 2014 a fost lansată www.hartaeco.ro prin intermediul campaniei CommIT, care a fost inițiată de către Gambit IT în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași, cea din urmă fiind responsabilă de coordonarea campaniei.

Prin proiectul „Apă Fără Plastic”, implementat în perioada 2014 – februarie 2016, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Programului `Fondul ONG` în România, Harta Eco Iași a ajuns la forma sa actuală.

Puteți accesa în continuare Harta Eco Iași în format online pe www.hartaeco.ro, o puteți descărca în format fizic de aici ori puteți să luați o copie de la CUIB.

În cazul în care considerați că puteți contribui la actualizarea și dezvoltarea platformei online, atunci vă invităm să ne scrieți la [email protected] pentru a stabili o eventuală colaborare. 

www.hartaeco.ro

 Harta Eco PDF