ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

#HaiDeDe la convivialitate în 3 orașe (Iași, București, Timișoara) – eveniment comun Mai bine – REPER 21 - CRIES

În weekend-ul 23-24 februarie 2024, 3 dintre cele mai longevive organizații din România, care promovează dezvoltarea durabilă, invită comunitatea la CONVIVIALITATE în Iași, București și Timișoara. În cele 3 orașe, au loc tot atâtea evenimente care se conturează sub această tema comună și au scopul de a deschide subiecte de discuție din sfera dezvoltării durabile cu oameni din comunitate: tineri, actuali sau viitori activiști, părinți, copii, familii. Asociația Mai bine din Iași, Asociația REPER21 din București și CRIES - Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare din Timișoara, organizatorii celor 3 evenimente, consideră întâlnirile momente oportune pentru a discuta și a crea legături, la o „masă rotundă”, cu și între toate persoanele interesate de obiceiurile sau schimbările care pot contura un viitor mai bun, din perspectiva DeDe, a dezvoltării durabile. Inclusiv un moment bun pentru a descâlci conceptul, pe cât posibil și în orele disponibile.

Evenimentele fac parte din proiectul comun al celor 3 organizații, denumit „Mâine durabil pentru toți - Făurim o poveste și o voce comună pentru activarea cetățenilor în sectorul dezvoltării durabile”. Scopul proiectului este de a uni, într-un glas unitar și coerent, organizațiile care sunt implicate în programe dedicate dezvoltării durabile. Astfel, inițiatorii proiectului își propun să faciliteze misiunea publicului larg de a percepe și asimila corect demersurile colective ale organizațiilor, prin transmiterea unui mesaj comun, printr-o voce comună, cu finalitate comună: aceea de a determina implicarea în viitorul dezvoltării durabile  și adeziunea/activarea ca membri/voluntari/ donatori/ susținători a cetățenilor de la nivelul întregii țări.

#HaiDeDe să vezi ce îți pregătim la Iași:

CONVIVIALITATE la Iași | Suntem cu toții Mai bine, de 15 ani



Te așteptăm pe 24 februarie, de la ora 17:00, în Galeriile Pod Pogor, să:

  • cunoști echipa Mai bine
  • să vezi ce a făcut în comunitate una dintre cele mai longevive organizații pentru dezvoltare durabilă din țară
  • și hai să ne spui ce așteptări ai de la timpul care vine.

𝐀𝐦 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝟏𝟓 𝐚𝐧𝐢!

Așa că, de dragul aniversării noastre, vrem să trecem cu tine prin tot ce a însemnat trecutul asociației 𝐌𝐚𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞, cum arată prezentul și te invităm și la un exercițiu de imaginație, de așteptări sau de scenarii cu privire la viitor. 🌱 Am pregătit, pentru aniversarea noastră, 3 camere în care sperăm să te bucure prezentările interactive și creative despre trecut plus prezent și proiecțiile de „gânduri-pentru-mâine” culese de la voi din camera viitorului. Toate-toate, centrate pe lucrurile care ne-au făcut ceea ce suntem astăzi. Adică proiectele în numele DeDe, Dezvoltării Durabile și un pic de visare care uite: ne păstrează verzi, în continuare.

𝐒𝐮𝐧𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐜𝐨𝐥𝐨 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝟒 𝐨𝐫𝐞 să îți răspundem la întrebări, să îți povestim despre ce ne ține în continuare activi și doritori să dezvoltăm inițiative de dezvoltare durabilă în comunitate. Te așteptăm și cu gustări 𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐔𝐈𝐁 după principii pe care le împărtășim bucuroși cu tine.

De ziua noastră, primim cadouri, dar vom și oferi. Dacă nu mai ai răbdare până atunci, îți mulțumim dacă intri pe maibine.eu/haidede și alegi să ne susții pe mai departe. Ne dorim să suflăm în lumânările tortului și peste 15 ani, și peste alți 15, și peste alți 15. Dar, mai ales, ne dorim să fim la fel de activi aici, acasă, cu proiecte și rezultate la fel de multe ca și în primii 15.

Un preview cu echipa noastră și un apel pentru implicare este și în video-ul de mai jos. Hai alături de noi:

𝐈𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚̆. 𝐀𝐛𝐢𝐚 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐭𝐫𝐞𝐜𝐞𝐦 𝐭𝐢𝐦𝐩𝐮𝐥 𝐜𝐮 𝐯𝐨𝐢.

-

Proiectul este derulat de Asociația Mai bine (Iași), în parteneriat cu Asociația REPER21 - Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile (București) și CRIES - Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare (Timișoara), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de 74.340,00 Euro și este derulat în perioada 1 mai 2023 – 30 aprilie 2024.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru  Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.