ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Climate Justice: Engaging the Youth of Iași

Project Area: Educație și dezvoltare durabilă

Ideile guvernează lumea. Nu ne mai permitem confortul de a nu gândi critic. Costurile unei astfel de abordări au devenit mult prea mari. Schimbările climatice determinate de activitatea umană care nu ia în considerare limitele mediului de care este dependentă este o problemă centrală a generației noastre. Suntem responsabili.

„Climate Justice: Engaging the Youth of Iași” are ca scop angajarea tinerilor din comunitatea locală într-un dialog ce abordează problema schimbărilor climatice prin intermediul a patru ateliere pe subiecte conexe: securitate alimentară, resurse naturale și biodiversitate, participare publică și siguranță energetică în contextul Anului European Pentru Dezvoltare (2015) și COP21.

Încurajăm participanții selectați să scrie articole ce abordează tematica schimbărilor climatice din perspectiva proprie, utilizând informațiilor acumulate în cadrul atelierelor. 10 dintre cei mai motivați participanți vor fi premiați și vor avea ocazia de a participa la realizarea unu clip video de promovare a bunelor practici locale în contextul COP21 și Anului European pentru dezvoltare 2015. 

3 dintre participanți vor avea oportunitatea de a participa la un summit alternativ COP21 alături de alți tineri din Europa la Paris, în luna Decembrie. 

Pentru întrebări și detalii vă rugăm să ne contactați: [email protected]


Proiectul este finanţat printr-un subgrant oferit de Bankwatch Romania, în valoare de 3650 Euro, organizația făcând parte dintr-un consorțiu care implementează proiectul „Financing development and developing finance for EYD2015: a Pan-European campaign to align European investments in developing countries with the post-2015 MDG framework and the EU policies that promote sustainable growth and poverty reduction”, finanțat de Comisia Europeană.
Această pagină web a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestei pagini web intră in responsabilitatea asociației Mai Bine și nu reflectă in mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.