ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Beat The Drums for Fair Trade

Tags: Mai Bine

Location: Institutul Cultural Francez

Sâmbătă, 9 mai, de la ora 18.00 ne adunăm pe spațiul verde din spatele Institului Francez Iași pentru un eveniment plin de ritm, culoare și voie bună, prin care vom marca Ziua Internațională a Comerțului Echitabil: Beat the drums for Fair Trade! Adunarea convivială este o celebrare a diversității, dar și un prilej prin care vrem să vă transmitem informații legate de ce înseamnă mișcarea Fair Trade, într-un mod jovial, pentru care vă pregătim câteva surprize.
Iar pentru cei dintre voi care aveți instrumente de percuție clasice, inedite sau improvizate, ori alte instrumente muzicale – tilinci, saxofoane, drâmbe sau alte instrumente de suflat ori poate doar o voce încântătoare – atunci vă invităm să vă alăturați unei seri a cărei magie să o conturați chiar voi!

Comerţul echitabil (Fair Trade) reprezintă o mişcare socială şi economică ce apără drepturile producătorilor şi doreşte să echilibreze sumele ce le revin acestora din vânzarea produselor, relativ faţă de profiturile realizate de intermediari şi distribuitori. Această mişcare este susţinută de un număr mare de organizaţii din lumea întreagă şi este într-o continuă dezvoltare. Cea mai drectă metodă de a sprijini această mişcare este aceea de a achiziţiona produsele certificate Fairtrade, care se găsesc din ce în ce mai des în magazinele şi cafenelele autohtone.

Evenimentul face parte din proiectul „Make Fruit Fair! A Boost for Fair Tropical Fruits in the 2015 European Year for Development and beyond: Mobilizing European citizen to take action for fair tropical fruit supply chains.”, implementat de organizația Oxfam Germania, în parteneriat cu 18 organizații din Europa, America Latină, Caraibe și Africa, cofinanțat de Comisia Europeană.

Date: 09.05.2015 18:00:00