ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Bazar Solidar

Project Area: Economie socială

Bazar Solidar este un proiect iniţiat în 2010 de către Asociaţia Mai Bine, ONG cu peste 7 ani de experienţă în activităţi privind protecţia mediului și sprijinit de REDU, înterprindere socială ce are drept scop reducerea cantităţii de deşeuri textile prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra comunităţii. 

Recuperăm textile prin intermediul proiectului Redu, le recondiționăm cu sprijinul acestuia și vi le oferim la prețuri mici în cadrul evenimentelor organizate periodic, în diverse spații gazdă. 

Decizia ta de a cumpăra produse reused are multiple implicații benefice asupra ta și dincolo de tine:
• Etice – contribui la amortizarea consumismului haotic generat de industria fast-fashion și încurajezi dezvoltarea unui economii colaborative şi solidare bazate pe încredere și respect față de oameni;
• Ecologice – abordezi un comportament responsabil față de mediu prin reducerea consumului şi reutilizarea produselor;
• Echitabile – cumpărând un produs, donezi, oferi o șansă vitală pentru dezvoltarea unei economii circulare cu impact pozitiv asupra mediului și comunității.

Dar din Dar se face

O foarte mare parte din cantitatea de bunuri colectată o donăm mai departe către grupuri defavorizate social, iar o parte din textile sunt recuperate de atelierul REDU și transformate în lucruri noi.