ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Atelier de grădinărit

Tags: grădini urbane, permacultură, convivialitate

Location: Muzeul Mihail Sadoveanu

În ultimul final de săptămână am reușit să facem o mare parte din căile de acces de care avem nevoie pentru a explora spațiul pe viitor într-un mod cât mai puțin intruziv, iar pentru asta am folosit ca materie primă ceea ce aveam la dispoziție, în spiritul principiilor de reducere a consumului, respectiv de reutilizare și reciclare a materialelor: coli de lemn uscate, mulci lăsat peste iarnă, cărămizi și pavele recuperate. 

Sîmbătă, 25 aprilie, ne întâlnim tot de la ora 10.00 la grădina comunitară pentru a finaliza acest proces, precum și pentru a amplasa primele elemente de mobilier urban în spațiul grădinii comunitare. Vom avea nevoie de multe mâini dibace, întrucât vom demonta, reconstrui și consolida un pavilion luat în primire de la NEA, și vom incorpora și băncile realizate de studenți de la arhitectură, respectiv de echipa de oameni inimoși care ne-au sprijinit anul trecut pentru a adapta și construi mobilier special pentru această inițiativă.

Experiență prealabilă în grădinărit, tâmplărie sau construcții nu este necesară pentru a lua parte la activități, întrucât încercăm să creăm un mediu în care să învățăm unii de la alții prin schimb de experiențe și idei, într-un mod incluziv. 


Activitatea face parte din proiectele "Instrumente educative și participative pentru dezvoltare durabilă", proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi din “Cultivăm oraşul”, proiect cofinanţat de Fundatia Comunitara Iasi şi de Host Europe Group Romania

Date: 25.04.2015 10:00:00