ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Hoteluri de insecte - atelier de meşteşugărit

Location: Muzeul Mihail Sadoveanu

Miercuri, 13 mai, de la ora 14.00 ne adunăm la Grădina socială „MLR” pentru a învăța cum se poate construi un hotel pentru insecte din materiale naturale, prin urmărirea unor principii și metode simple de multiplicat în cadrul unui atelier practic și participativ. 

De ce hoteluri pentru insecte? Pentru că potențialii rezidenți joacă un rol important în biodiversitate, iar atragerea lor este un lucru mai mult decât de dorit atunci când îți propui să creezi microecosisteme sau dorești să polenizezi culturi de diferite plante. 

Atelierul va fi susținut în limba engleză de 2 traineri cu experiență de la asociația „Equiterre, partner for sustainable development” din Elveția, iar voluntarii asociației Mai Bine vor asigura interpretariatul pentru cei care au nevoie. Atelierul va avea o durată de aproximativ 4 ore, cu o pauză de cafea oferită cu sprijinul 
CUIB. 

Activitatea face parte din proiectele "Instrumente educative și participative pentru dezvoltare durabilă", proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi din “Cultivăm oraşul”, proiect cofinanţat de Fundatia Comunitara Iasi şi de Host Europe Group Romania.

Date: 13.05.2015 14:00:00