ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Sâmbătă, 26 martie, orele 14.00 – 18.00, comunitatea ieșeană este invitată la cumpărături responsabile în cadrul unei noi ediții Bazar Solidar. Evenimentul este organizat de către întreprinderea socială REDU, care repară haine, redă viață textilelor și creează noi produse din materiale care altfel ar fi aruncate şi ar amplifica impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Se pregătește o gamă variată de haine și accesorii donate, care au fost recondiționate, iar acum vor fi expuse la prețuri mici. De asemenea, cei interesați vor avea oportunitatea să cumpere și să afle povestea produselor noi care sunt realizate din textile recuperate, toate fiind unicat.

Cei care au lucruri din textile și nu le mai sunt de folos, le pot dona în aceeași zi în scopul reutilizării lor sau vor fi oferite mai departe persoanelor defavorizate social.

Pentru susținerea unui comportament responsabil, comunitatea locală este încurajată să vină la ea cu propriile genți (sacoșe de pânză, ambalaje reutilizabile etc.) în care să transporte produsele achiziționate.

Participarea la Bazar solidar are multiple implicații benefice:

  • Etice - evadarea din relaţiile comerciale convenţionale axate pe profit şi favorizarea dezvoltării unei economii colaborative şi solidare;
  • Ecologice - reducerea consumului şi reutilizarea produselor sunt abordări esenţiale pentru diminuarea impactului negativ asupra mediului;
  • Echitabile - veniturile realizate din donaţiile participanţilor vor fi direcționate către susținerea unor proiecte sociale.

 

---------------------

Iniţiat de Asociaţia Mai Bine, ONG cu peste 7 ani de experienţă în activităţi privind protecţia mediului, REDU are drept scop reducerea cantităţii de deşeuri textile prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra comunităţii. Proiectul este susţinut de fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

 

Persoană de contact:

Elena Racu

[email protected]

0332 438 103