ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Adunarea Generală pe proiectul RegioGreenTex

Tags: economie circulară, sustenabilitate, industria textilă

Location: Porto, Portugalia

După evenimentul din Anvers, o mică parte din echipa Mai bine, mai exact Elvys, a participat împreună cu alți 42 de parteneri europeni la adunarea generală anuală a proiectului RegioGreenTex ce a avut loc la Citeve, centrul pentru inovare textilă din Portugalia.

Reuniunea anuală a consorțiului este un punct central pentru evaluarea progresului și a impactului proiectului. Prezentările și atelierele de lucru la care am participat au reprezentat o parte esențială a reuniunii, alături de oportunitățile de relaționare în cadrul cărora am creat sinergii și am discutat despre provocările comune. În plus, toți partenerii din cadrul IMM-urilor și-au prezentat rezultatele printr-o expoziție cu mostre de îmbrăcăminte, fire, țesături și produse: rezultatul inovației de până acum din cadrul proiectului. 
La standul nostru am prezentat pilotul pe care îl dezvoltăm împreună cu și pentru REDU, o aplicație digitală ce va ajuta la scurtarea timpului de așteptare a deșeurilor textile pe care REDU le transformă în noi produse. O inovație care, sperăm noi, va reduce cu pâna la 50% deșeurilor textile generată de o fabrică convențională de îmbrăcăminte.
O altă parte importantă a proiectului RegioGreenTex e Centru Regional pentru Textile Circulare - NERO Hub, pe care l-am creat împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională N-E și Katty Fashion pentru a veni în sprijinul IMM-urilor regionale (N-E României) în vederea transformării lanțului textil liniar într-unul circular. Primii pași făcuți în direcția asta, de documentare și mapare a partenerilor regionali, au fost prezentați către restul partenerilor din consorțiu de Silviu și Agatha de la ADR N-E.
#RegioGreenTex este un proiect european co-finanțat de Comisia Europeană prin programul I3 - Interregional Innovation Investments
#economiecirculara #nerohub #sustenabilitate #industriatextila

Date: 20.03.2024 16:37:00