ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Prin ceea ce facem la CUIB susținem două dintre mișcările cele mai importante pentru o lume mai bună și mai rezilientă, și anume vegetarianismul și descreșterea, iar acum avem ocazia să le celebrăm împreună .

Sâmbătă, 5 iunie, în cadrul VegFest, marcăm Ziua Internațională a Descreșterii printr-un Mic Prânz altfel în care colegii noștri de la bucătărie, împreună cu invitatul special, Chef Cătălin, vor pregăti rețete vegane cu ingrediente sălbatice sau spontane, roade de la grădina comunitară Food Forest precum și alimente recuperate, fie (prea) puțin alterate, fie aproape de termenul de expirare.

După ce s-a specializat ca și Bucătar dietetician vegetarian, chef Cătălin a urmat mai multe cursuri de specializare în bucătăria vegană în UK, Italia, Polonia, precum și mai multe module online la academia Rawvegan Matthew Kenney din USA.

Dacă termenul “descreștere” ridică unele semne de întrebare, vă spunem că această abordare se referă la transformarea societăților în așa fel încât să asigure o viață demnă pentru toate formele de viață fără a epuiza resursele pământului. Sâmbătă vom oferi mai multe informații despre acest subiect, așa că pregătiți-vă atât pentru surprize de-ale gurii cât și de-ale minții.

Vă încurajăm să vă rezervați locul la masă din timp, sunându-ne la numărul de telefon: 0743604229. Fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru dezvoltarea Grădinii Comunitare Mai Bine.

---------------------------------------------

Activitatea este organizată în cadrul proiectului FoodE care a primit finanțare prin programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020 prin acordul de finanțare nr. 862663.