ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 10:00, marcăm Ziua Globală a Descreșterii și a Mediului printr-un nou Atelier de Permacultură Urbană și Compost, eveniment organizat în cadrul VegFest 2021.

Atelierul se adresează novicilor în domeniu, iar participanții vor avea apoi posibilitatea de a lua parte la activitățile de grădinărit din inima grădinii botanice, la microferma Food Forest, o referință în practicarea permaculturii în România.

Activitatea este o oportunitate unică să te familiarizezi prin experiență directă cu principiile și tehnicile de permacultură. Vom aborda cele mai eficiente metode, de la straturi de legume anuale înființate fără sapă la policulturi comestibile perene.

De asemenea, ziua atelierului va fi prilej de a lansa un nou compostor  pe terenul grădinii unde vom transforma deșeurile organice generate la VegFest în hrană pentru roadele grădinii. Vom discuta despre diferite tehnici de compost pe care le pot aborda locuitorii din mediul urban, fie că locuiesc la casă sau la bloc.

Facilitatorul atelierului va fi Codrin Onofraș, gazda noastră, inițiator al proiectului Food Forest, asistat de membrii echipei Mai bine, permacultori aspiranți.

Fiecare participant va primi și un plic de semințe și răsaduri bine selectate și crescute la Food Forest.

Participarea, precum și semințele, materialele și uneltele necesare, băuturi locale și naturale pentru pauzele de lucru și prânzul cu hrană vegetariană, sunt gratuite.

Numărul maxim de participanți este de 20 de persoane. Pentru înscrieri, te rugăm să completezi formularul de mai jos până pe data de 2 iunie și noi îți vom confirma joi, 3 iunie participarea.

https://bit.ly/3oVPtHl

 --------------------------------

Activitatea este organizată în cadrul proiectului FoodE care a primit finanțare prin programul Uniunii Europene de cercetare și inovare Orizont 2020 prin acordul de finanțare nr. 862663.