ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Terra Madre Day

Tags: CUIB

Location: Iași

Terra Madre Day – Ziua Pământului Mamă - este un prilej de a celebra la nivel global mâncarea locală, de a demonstra faptul că revoluția alimentației mondiale are rădăcini locale. În fiecare an are loc această celebrare a pământului în zeci de țări, sute de orașe, însă cel mai prețuit este acel 1 loc în care te afli, așadar haideți să ne bucurăm de roadele noastre împreună.

Pe 10 decembrie CUIB - Centrul Urban de Inițiative Bune - găzduiește primul eveniment de la deschiderea sa oficială, un prim moment în care puteți afla ce fel de surprize vă vor aștepta de acum înainte în cadrul acestui spațiu cu adevărat inedit. La ora 18.00 vă așteptăm la vizionarea unui film - Dirt! (SUA, 86’, 2009), al cărui protagonist este însuși pământul, la finalul căruia vom purta discuții libere despre această sursă prețioasă pentru noi toți, dar și despre pericolele pe care le înfruntă. Filmul ese subtitrat în limba română, grație voluntarilor asociației Mai Bine. 

Printre imagini de film și discuții despre biodiversitate, vom gusta și câteva preparate care au la bază ingrediente aproape uitate (cum sunt turtele cu julfă, sau laptele de cânepă), și vom încerca să găsim împreună soluții de păstrare pentru preparate autentic romanesti. 

Pentru a vă asigura ocuparea unuia dintre cele 30 de scaune disponibile, completaţi formularul până marţi, 10 decembrie, ora 16.00. Intrarea este liberă. https://docs.google.com/forms/d/18ihv7YHCoiX5mR3Ur5lBzg9h2Sz6-qD_ANFJi1Sr_ww/viewform

Date: 10.12.2013 18:00:00