ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Sâmbătă, 21 ianuarie, orele 12:00 - 14:30;
La CUIB
.
.
.
Pentru prima ediție „răsăriteană" a acestui an și al 9-lea eveniment din seria #mylocal foode, ne face mare plăcere să vă invităm la noi pentru a savura împreună arome culinare și pentru a descoperi secretele mirodeniilor din bucătăria pakistaneză.
Invitata ediției este Andreea Luca, jurnalistă și pasionată de călătorii, care ne va pregăti următorul meniu:

1. Supă cremă de mazăre galbenă și chips din lipie homemade
(mazăre galbenă decorticată, ceapă, rădăcină de pătrunjel, țelină, păstârnac, smântână / lipii libaneze tăiate și coapte cu ierburi mediteraneene și ulei de măsline);

2. Aloo gobhi - curry de conopidă cu cartofi și conopidă în stil pakistanez foarte picant (conopidă, cartofi, ceapă galbenă, usturoi, ghimbir, turmeric, coriandru pudră, pudră de chilli indian, coriandru verde) - persoanele care se înscriu și doresc mai puțin picant, sunt rugate să menționeze acest aspect;

3. Salată Raita cu specific indian/pakistanez (roșii, castraveți, ceapă roșie, iaurt, pătrunjel verde);

4. Paratha – lipii calde pakistaneze, coapte în tigaie (făină, apă, unt ghee);

5. Rasmalai – desert bengalez cu brânză, scăldat în lapte aromatizat cu șofran și cardamom (brânză de vaci proaspătă, lapte proaspăt, mălai, cardamom măcinat și sub formă de păstăi, șofran, fistic decojit crud).

Partenerii ediției sunt furnizorii noștri locali cu sirop de lavadă, de curând, produsele Veera aflându-se și pe rafturile magazinului nostru #aproapezerodeșeuri. Vă puteți imagina cu ce arome și mirosuri vă așteptăm? Lavanda și bucătăria pakistaneză se completează foarte bine.

🍽️ Locurile sunt ca de obicei limitate, dacă dorești să participi alături de noi la #masaconvivialității, atunci asigură-te că ai rezervat din timp
----
Costul participării constă într-o donație de 80 ron făcută în contul Asociației Mai Bine cu ajutorul căreia vom dezvolta proiectele noastre de grădini urbane.
Număr cont: RO27BACX0000000857400000
Revolut:
0754047887
Menționați, la detalii, numele, un număr de telefon și "donație Micul Prânz".
#MiculPrânz #mylocalfoode #FoodE #convivialitate #punetipoftancuib
#poftedebine #MaiBine #hranăpozitivă #tindezeroalimentar #desezon #grădinicomestibile #grădiniurbane
----
Acest proiect a primit finanțare prin Programul Uniunii Europene de Cercetare și Inovare Orizont 2020în temeiul acordului de finanțare nr. 862663.