ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

„Cum a fost în Ecuador?” Aceasta este întrebarea pe care o primește cel mai frecvent zilele acestea Anca, colega noastră care s-a întors recent de #pedrumulbananei.

Pentru a răspunde cât mai concis, dar și pentru a veni în întâmpinarea curiozităților voastre, Anca va pregăti o scurtă prezentare, urmată de o discuție liberă, care vor avea loc joi, 15 iunie, între 18.30 și 20.00, la CUIB.

 

Asemenea vouă, și noi vrem să aflăm impresiile, cât și asemănările și deosebirile dintre condițiile de trai și de muncă, ori cum se raportează la mediul înconjurător ecuadorenii în raport cu româniI, atât cât a reușit să afle în cele aproximativ 3 săptămâni petrecute în Ecuador.

 

Fiind într-o vizită de documentare în cadrul proiectului #MakeFruitFair!, Anca a interacționat cu muncitori de pe plantații de fructe tropicale certificate Fairtrade, dar și convenționale, a participat la întâlniri cu sindicaliști, activiști și reprezentanți ai unor lanțuri de supermarketuri și alte certificări, cât și cu oameni simpli, fiecare cu propria experiență de viață.

 

Află mai multe despre costurile ascunse din comerțul cu fructe tropicale pe www.povesteabananei.ro și dă și tu o mână de ajutor pe www.maibine.org/make-fruit-fair.

 

Evenimentul face parte din proiectul Make Fruit Fair!, care este implementat în România de asociația Mai Bine. Make Fruit Fair! este un consorțiu global format din 19 parteneri din UE, Camerun, Columbia, Ecuador și insulele Windward, coordonat de Oxfam Germania. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.