ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Vineri, 31 iulie 2015, vă invităm să fiţi alături de noi la inaugurarea panoului de bouldering „Get up!”, în incinta spațiului verde din curtea Casei Memoriale Pogor, alături de partenerii și prietenii noștrii de la Muzeul Literaturii Române Iași, Sălița de Cățărat, 360 Outdoor și Centrul Urban de Inițiative Bune.

„Get up! Boulder up!”este proiectul prin care, cu sprijinul financiar acordat de Fundația Comunitară Iași prin Fondul TRANSGOR LOGISTIK, aducem mai aproape de ieșeni un sport relativ nou: bouldering, respectiv o formă de cățărare fără coardă, care este practicată pe bolovani sau pe panouri artificiale.

 

Panoul are aproximativ 3 metri înălțime și 5 metri lungime și va fi accesibil pentru toată lumea care dorește să învețe ori să exerseze acest sport dinamic, în intervalul orar 10.00-20.00, în condiții climaterice favorabile. Înălțimea este limitată la 3 m pentru a preveni eventualele accidentări, însă cu toate acestea va fi prezent în permanență un echipament de protecție, saltele profesionale, espadrile de cățărat și praf de magneziu. Echipamentul va fi pus la dispoziția curioșilor și pasionaților de către membrii sau de prietenii asociației noastre.

Pe parcursul următoarelor trei luni vom organiza, de asemenea, cursuri gratuite de bouldering pentru membrii comunității doritori de inițierea în acest sport. Am programat câte un curs în lunile august, septembrie și octombrie, fiecare de câte 24 de ore. 

La evenimentul de vineri încurajăm participanții să vină cu pături vesele, jocuri plăcute şi mobilizatoare de spirit. Pe fundalul rumorii voioase şi-al sunetelor gîdilătoare analog marca Neica Nimeni, Outdoor 360 ne vor antrena în diverse şi distractive experienţe sportive, iar cei de la Săliţa de Căţărat vor fi pregătit un concurs pentru începătoriEnergiile cheltuite în urma avînturilor dinamice vor fi despăgubite de gustările savuros de naturale, locale şi de sezon de la Centrul Urban de Inițiative Bune.