ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Lansare REDU

Tags: redu, redesign

Location: Iasi

Sâmbătă, 4 aprilie, la ora 16.00, lansăm întreprinderea socială REDU - pionier local în slow fashion - și vă invităm cu drag să ne fiți alături.

După hrană, care ne influențează cel mai mult consumul zilnic și a căror implicații le aducem în atenția consumatorilor prin CUIB - Centrul Urban de Iniațive Bune, următoarele cumpărături consistente le facem în domeniul hainelor și accesoriilor. Acestea sunt bunuri cu o durată de viață scurtă pe care le schimbăm într-un ritm din ce în ce mai alert cu efecte sociale și de mediu semnificativ negative. 

Prin REDU prelungim traiul materialelor și sperăm să schimbăm modul în care este privită moda, dintr-o alegere impulsivă în una conștientă. În acest sens transformăm, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile în resurse și atragem atenția asupra implicațiilor pe care le au obiceiurile noastre zilnice de consum. Este vorba despre o iniţiativă complexă ce implică colectare, recondiţionare și educare precum şi implicarea comunităţii în toate aceste etape, cu un impact major la nivel local și unic la nivel naţional.

Concret, recondiționăm haine, redăm viaţă textilelor şi creăm noi produse din materiale care, altfel, ar fi aruncate şi ar amplifica impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Iniţiat de Asociaţia Mai Bine, ONG cu peste 6 ani de experienţă în activităţi privind protecţia mediului și economia socială, REDU vine în sprijinul misiunii organizației de a contribui la dezvoltarea comunității locale prin implementarea de proiecte sub o abordare holistică ce ține deopotrivă de mediul social, natural și economic.


În caz că vă gândiți la un cadou de casă nouă vă ajutăm cu o sugestie:) : ne puteți oferi orice haină bună de purtat care nu vă mai folosește dar credeți că merită să stea pe rafturile noastre. Ne găsiți pe str. Petru Rareș nr 6, la noua casă cu bicicletă verde.

Date: 04.04.2015 18:00:00