ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Te invităm la o plimbare cu Tramvaiul verde în Iași 

Te invităm la o plimbare cu Tramvaiul verde, cel mai nou mijloc de transport în comun tematic care circulă prin municipiul Iași, care a fost lansat de asociația Mai bine împreună cu Compania de Transport Public Iași și Primăria Municipiului Iași. 

Evenimentul de inaugurare al Tramvaiului Verde, care va circula pe diferite rute din municipiul Iași, a avut loc în rondul de la Tg. Cucu pe 28 decembrie 2020 într-un cadru restrâns, din cauza restricțiilor impuse de contextul epidemiologic actual. 

Cu toate acestea, te poți bucura de acum înainte de un nou mijloc de transport în comun recondiționat și reamenajat și poți descoperi în interiorul tramvaiului cum cei 3 „R” din ecologie - Redu [consumul], Reutilizează, Reciclează - s-au transformat în 21 de „R”, cu toții putând fi adunați sub conceptul umbrelă de reziliență climatică.  

Exteriorul Tramvaiului verde va putea fi ușor reperat datorită intervențiilor tinerilor artiști HarceaPacea, Kaps Crew și Grafo. Aceștia au adăugat pe fundalul verde al mijlocului de transport în comun elemente inspirate din natură și mesaje care ne îndeamnă să trăim în ritm cu natura, ne reamintesc că suntem cu toții interconectați /responsabili și de concluzia că mai puțin înseamnă mai mult. 

Interiorul Tramvaiului verde este dotat cu un suport de biciclete vertical și este recondiționat cu panouri de lemn, situate deasupra geamurilor, la mijlocul și capetele tramvaiului, respectiv între scaune. Toate panourile de lemn sunt personalizate cu mesaje care îndeamnă la reflecție și la acțiune, în sensul creării și cultivării unor relații de armonie între oameni și semenii săi, cu toate vietățile din natură și cu ei înșiși. 

De asemenea, dacă vei călători cu Tramvaiul verde, atunci vei putea descoperi materiale audio, clipuri video și lecturi scurte cu ajutorul unor QR coduri, care oferă diferite perspective asupra modului în care ne raportăm la biodiversitate și care pot fi surse de inspirație pentru ca fiecare dintre noi să facă ceva în direcția rezilienței climatice.  

Reamenajarea Tramvaiului verde face parte din proiectul „Iașul verde”, finanțat de Primăria Municipiului Iași și implementat în perioada septembrie - decembrie 2020 de asociația Mai bine, în parteneriat cu asociația RECONSIDER, cu sprijinul Companiei de Transport Public Iași, Asociația Tramclub Iași și Danovis Wood, respectiv prin implicarea directă a tinerilor ieșeni. 

Conținutul acestui material intră în responsabilitatea asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului Iași.