ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Trăiește Mai Bine - lansare Îndrumar de Ecologie Umană

Tags: CUIB, Mai Bine

Location: Iași

Joi, 5 februarie, de la ora 18.30, lansăm Îndrumarul de ecologie umană „Trăiește mai bine”, redactat de Anca Elena Gheorghică, în prezența autoarei și a invitatului Bogdan Gioară – președinte al Asociației Reper 21 din București.

Publicația are la bază conținuturile a zece „Îndrumare pentru un trai mai bun” publicate online pe parcursul anului 2014 pe 
www.maibine.org și lucrarea de doctorat a autoarei – „Descreșterea , o provocare pentru teoria și practica economică”, susținută în anul 2013. 

Îndrumarul este structurat în două părți inspirate de cel mai popular dicton al ecologiei politice „Gândește global, acționează local”: partea întâi înfățișează neajunsurile dezvoltării convenționale la nivel global din punct de vedere ecologic, social și economic, iar partea a doua oferă repere de acțiune la nivel individual pentru reversarea acestor tendințe într-o direcție sustenabilă. Ecologia umană, firul conductor al celor 150 de pagini, urmărește înțelegerea interacțiunilor oamenilor cu mediul înconjurător, cu toate dimensiunile acestuia – natura, societatea, cultura și economia, precum și a interrelațiilor dintre acestea și recunoașterea interdependenței ca atribut definitoriu al lumii contemporane.


Anca Elena Gheorghică este co-fondatoare și președinte executiv al asociației Mai Bine. Cu studii în Spania și Belgia și mobilități de cercetare în Ghana și Finlanda, Anca este doctor în economie specializat în economie ecologică și socială și expert în ecologie umană. Implicarea ei ca actor al schimbării în comunitatea locală a plecat de la încrederea că există un potențial semnificativ de schimbare în mai bine care merită valorificat. Faptul că nu putem contribui la schimbări fundamentale sau făuri o lume perfectă nu trebuie să ne împiedice de a conlucra la o lume mai bună.

Bogdan Gioară, economist și politolog, este presedintele asociațieiREPER21 din București și fost asistent la Facultate de Științe Economico-Sociale din Geneva. "There is no alternative", spunea Margaret Thatcher, sugerând că globalizarea, capitalismul și concurența constituie singura cale pentru o societate modernă, care vizează progresul. Bogdan a fondat REPER21, în 2006, din convingerea că, dimpotrivă, există multiple alternative. Deci sistemul actual, care exploatează omul și distruge planeta, nu este o fatalitate. Prin implicarea și activitățile lor, Bogdan, asociația pe care o coordonează, partenerii lor (precum Mai Bine), încearcă să demonstreze societății românești că o altă lume este posibilă.

-------------------------------------------------------------------------------

Îndrumarul este realizat de Asociaţia Mai Bine în cadrul proiectului Instrumente Educative și Participative pentru Dezvoltare Durabilă, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă și implementat în parteneriat cu Equiterre – Partenaire pour développement durable. 

Publicația va fi distribuită în mod gratuit.

Întrucât numărul de locuri este limitat, vă rugăm să vă înscrieți pentru a putea participa la eveniment la link-ul https://www.eventbrite.com/e/traieste-mai-bine-lansare-indrumar-de-ecologie-umana-tickets-15549769780

Date: 05.02.2015 18:30:00