ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

GAIA era, pentru grecii din antichitate, întregul pământ ca un organism imens, o ființă vie. Pentru că e vie, pentru că e unică și pentru că e casa noastră ar trebui să o respectăm, să o prețuim și să o iubim. Dacă e să putem rezolva criza ecologică profundă din prezent, avem nevoie de conștientizarea acestei planete vii în perpetuă schimbare și evoluție, în care interdependența este cheie.

Pământul are o vârstă de 4,567 miliarde de ani. Un număr imens, care nu ne spune multe pentru că nu putem cuprinde mental o asemenea vârstă. Dar dacă i-am traduce anii în 4,567 kilometri?
 
Anca, unul dintre fondatorii Asociației Mai bine, ne invită la plimbare în timp de la nașterea planetei până în prezent, în care fiecare metru va reprezenta un milion de ani. Vom parcurge împreună călătoria evoluționară a pământului de la o planetă ca oricare alta, neagră inițial, care s-a transformat într-o planetă albastră și mai apoi a devenit gri, în care a a apărut viața, transformându-se apoi în planeta roșie și mai târziu în pământul bulgăre de zăpada cu cicluri de încălziri bruște, până la planeta verde cu viață terestră.

Înțelegând planeta putem înțelege mai bine fenomenul schimbărilor climatice. Putem conștientiza modul în care homo sapiens este o specie cu totul aparte (mai ales) prin faptul că, în antropocen, devine o forță comparabilă cu cele geologice.
Plimbarea durează două ore și are loc în fiecare zi de miercuri ale lunilor iunie și iulie, cu excepția datei de 10 iulie.
Pentru înscriere urmăriți pagina noastră de Facebook sau trimiteți-ne un e-mail către [email protected].