ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Una dintre ariile principale de acțiune ale organizației Mai Bine, încă de la fondare, este educația pentru dezvoltarea durabilă. De-a lungul primului deceniu de activitate am organizat zeci de activități educative și participative pentru mii de beneficiari abordând diferitele componente ale traiului durabil: de la reutilizare și reciclare creativă până la cursuri de mers pe bicicletă și legislație rutieră pentru bicicliști, de la ateliere culinare pentru promovarea hranei sănătoase până la sesiuni de grădinărit urban, de la formări în domeniul consumului responsabil și campanii pentru comerțul echitabil până la catalizarea implicării civice prin multiple acțiuni directe etc. etc.

 În perioada 1-30 octombrie, ne propunem să ne adresăm tinerilor viitori actori ai schimbării - elevi gimnaziu și liceu - și să organizăm pentru aceștia prin intermediul proiectului B! The change. Gândește global, Acționează local, scurte training-uri de câte 50 de minute care să stimuleze abordarea unui consum responsabil prin încurajarea unui comportament mai prietenos față de mediu și oameni.

 Considerăm că este mai mult decât necesar să ne implicăm în măsuri urgente de diminuare a impactului negativ asupra mediului și asupra sănătății oamenilor, într-un mod rațional, începând de la alegerile individuale bazate pe acțiuni personale mai conștiente.  

Dacă sunteți interesat/ă de implementarea unor activități extrașcolare care să stimuleze gândirea critică a elevilor, vă invităm să vă înscrieți gratuit pe [email protected] la unul dintre training-urile noastre dedicate instituțiilor de învățământ din zona Moldovei, transmițându-ne numărul de persoane și perioada pe care o preferați, ca mai apoi să programăm împreună zilele și intervalele orare cele mai potrivite.

--------------------------------------------------------------------------------  

Această activitate face parte din proiectul B! The change. Gândește global, Acționează local, co-finanțat prin proiectul There isn’t a PLANet B! – Strategii câștigătoare și acțiuni mici pentru impact mare asupra schimbărilor climatice” de Comisia Europeană prin programul DEAR și implementat în România de Asociatia Serviciul Apel.