ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

În cadrul proiectului TRADE FAIR LIVE FAIR, împreună cu organizația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare din Timișoara, derulăm o campanie publică pe tema consumului și producției responsabile, ce atrage atenția asupra strategiei Comisiei Europene de a promova lanțurile alimentare scurte, Din fermă în farfurie.

 

Ca urmare a anulării evenimentului FairTrade Breakfast ce trebuia să aibă loc în luna martie în București (datorate pandemiei COVID-19), echipa de proiect a alocat o parte din buget pentru distribuția directă de produse ecologice din Comerțul Echitabil. Acestea au fost donate către Fundația Un Coup de Main D’Emmaus și beneficiarii acesteia, persoane vulnerabile din Iași, cu precădere persoane fără adăpost.

 

"Este un gest simplu de solidaritate față de comunitatea locală, cu gândul însă și la micii producători din țările în curs de dezvoltare, care sunt afectați deopotrivă de această criză. Comerțul Echitabil este o mișcare pentru justiție globală care urmărește să împuternicească comunitățile de mici producători, activiști si cetățeni-consumatori pentru a susține alternative democratice de comerț, centrate pe om. Bazată pe 10 principii etice, mișcarea de Comerț Echitabil promovează o remunerare corectă pentru micii producători și muncitori, respectarea drepturilor muncitorilor, combaterea muncii copiilor, promovarea de practici agricole responsabile față de mediu", a menționat Mihaela Vețan, președinte al Asociației CRIES.

 

Acțiunea a fost organizată în cadrul proiectului „TRADE FAIR LIVE FAIR", cofinanțat de Comisia Europeană.